Aan het einde van afgelopen jaar hebben we vanuit het Kennisnetwerk Invasieve Exoten een enquĂȘte uitgevoerd om te peilen hoe professionals kennis over invasieve exoten tot zich willen nemen. Naast dat er behoefte bleek te zijn aan een digitale afgeschermde ontmoetingsruimte, waar op dit moment aan gewerkt wordt, bleek ook behoefte te zijn aan een periodieke nieuwsbrief. Met trots presenteren we u de eerste editie!

 

Oproep

Het Kennisnetwerk Invasieve Exoten biedt gevalideerde praktijkkennis, beleidsinformatie en wet- en regelgeving over invasieve (water)planten en dieren. Om gemeenten, provincies en waterschappen verder te kunnen ondersteunen zal het Kennisnetwerk binnenkort ook praktijkadvies en een breed opgezette community aanbieden. Dat scheelt uw organisatie kosten en draagt bij aan een landelijk dekkende aanpak. 

Om het werk van Kennisnetwerk mogelijk te maken en blijven maken in de toekomst, zijn we op zoek naar nieuwe gemeentes, provincies en andere (overheids)organisaties die financieel willen bijdragen. Hoe meer organisaties zich aansluiten bij de huidige financiers, hoe meer de kosten verdeeld kunenn worden.

Meer weten? Neem dan contact op met Marcelle Verhoeven van Koninklijke Vereniging Stadswerk

Mail Marcelle
 

Nieuws

 

Nieuwe soortbeschrijvingen

 

In de media

 

Agenda

> Webinar: De essenprachtkever in Europa: kaalslag onder essen? - Vereniging Stadswerk, 15 juni 2023, 11:00-12:00 uur

> 'Week van de Invasieve Exoten' - 16 t/m 25 juni 2023

 

Het kennisnetwerk is een initiatief van: