Inschrijving geopend: Cursus 'Erfgoed in het bosbeheer' 5 oktober en 2 november 2023
Stichting Probos logo

Cursus Erfgoed in het bosbeheer najaar 2023

Garderen: donderdag 5 oktober en 2 november

Werknemers die in het bos werkzaam zijn, zijn vooral groenspecialisten. Over het algemeen hebben zij wat minder kennis van de bijzondere cultuurhistorische elementen die in het landschap aanwezig kunnen zijn. Aandacht voor cultuurhistorische resten is echter uitermate belangrijk. Ze dragen immers bij aan de biodiversiteit van het landschap en zijn een stimulans voor de ontwikkeling van bijzondere flora en fauna. 

Cultuurhistorische resten zijn vaak erg kwetsbaar en kunnen soms alleen met de inzet van moderne technieken opgespoord worden. Bij de houtoogst worden wallen, grafheuvels, kuilen waar klapperstenen, leem of zand werd gewonnen en resten van schuttersputjes of loopgraven al snel over het hoofd gezien waardoor dit erfgoed ongewild verloren gaat.

In de cursus ‘Erfgoed in het bosbeheer’ zetten Joyce Penninkhof van Stichting Probos en Peter Schut van CH-Advies in Lagen het herkennen, in kaart brengen en het beheer en het behoud van de cultuurhistorische relicten centraal om zodoende te komen tot verantwoord beleid en beheer. En daarmee tot een verantwoord omgaan met de geschiedenis van het bos waarin ook de wandelaar doorgaans bijzonder in is geïnteresseerd.

 

Voor wie is de cursus bedoeld?

Vooral voor de praktische bosbeheerder die het bos kent vanuit de dagelijkse praktijk en andere geïnteresseerden in bosgeschiedenis. De cursus biedt tal van handvatten voor het omgaan met het erfgoed in het dagelijks bosbeheer.

 

Praktische info cursus

De tweedaagse cursus staat gepland op donderdag 5 oktober en donderdag 2 november 2023 en vindt plaats in Gasterij Zondag in Garderen. De kosten bedragen € 585,- per persoon, excl. BTW, incl. cursusmateriaal, koffie/thee. 

 

Agenda

Stichting Probos

mail@probos.nl  |  www.probos.nl
   
ANBI
Bekijk online  -  Voorkeuren beheren of uitschrijven  -  Privacybeleid